tiistai 19. kesäkuuta 2012

Näin ekaa kertaa..

Heellou! Mulla on joskus aikasemmin ollut blogi, mut se on joskus jäänyt unholaan. Nyt sitten lähti ajatus uudestaan käyntiin kun tätä hullunmyllyä vaan jatkuu!

Eli olen siis 19-vuotias nainen Varsinais-Suomesta. Omistan hurmaavan tanskandoggineiti Iineksen sekä maatiaskissa Jalmarin (tutummin Jallu). Samassa taloudessa asuu vielä avokkini sekarotuinen narttukoira.

Iines on vielä tuore tapaus tässä huushollissa. Hyvin se on tullu toimeen kaikkien kanssa, niin koirien ku ihmistenkin. Vähän on vaan tullu huomattua, ettei koira oikeen osaa mitään muuta kun kävellä hihnan päässä!
Pikkuhiljaa se tästä lähtee, mutta harmittaa kun ei näin ihanasta koirasta oo oikeen saatu mitään sen ihmeempää irti. Käskyllä kyllä istuu, mutta seki vaan jos huvittaa.

Kumma ajatella taas että uutta koiraa kouluttamaan, mutta onneks on vielä suht nuori et mahdollisuuksiakin on. Hyvä et koira on niin hellyydenkipeä ja kokoajan ihmisten seurassa, että vois kuvitella sen yhteyden kohtaavankin ja sais irti sen kuuntelevan dogin.

Ensimmäisiä ongelmia joita haluan pois, on se että hyppii välillä herkästi. Juu, onhan se totta että se on pentu, mutta kyl sen pitää oppia että se on jo sen verran isokokonen että se sattuu jos se hyppii ja osuu tassun kans pahasti... Kyllähän näinki voi käydä. Nätisti se ulkona muuten kulkee hihnan päässä - ei vedä - sehän on tärkeetä noin isokokosella koiralla kuitenkin.

No, sitten on tämä meidän katti. Jallu on myös seurankipee elukka, niinku vähän kaikki taitaa täällä olla! Sillon ku Jallu meille tuli oli ensimmäinen reaktio se, että miten kissa osaakaan kehrätä niin kovaäänisesti kun tämä. Hassua, mut kyl siihenkin ajanmittaan tottuu.

Asutaan avokin kanssa yhdessä, nyt n. puol vuotta. Virallisestihan ei niinkään kauaa, mutta tänne syrjäkylille mä juutuin... :) Muutto on kyllä vielä edessä, toivottavasti rivitaloasuntoon ni ois koirillakin kivempi olla. Rivitaloa me ollaan koitettu kyl kattoakki. Toistaiseksi se asuntoasia on vähän hakusessa. Kyllähän se vaikuttaa, et on näitä eläimiä ja vielä kolmin kappalein. No, aikaahan tässä vaan tarvittais enemmän kun haluttais vielä tietyltä paikkakunnalta ja tuntuu et ne asunnot on jossain kiven alla.

Katotaan mitä ens kerralla keksin, tässä siis hieman taustatietoja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti