lauantai 23. kesäkuuta 2012

oi juhannus..

Tänään sit ihmiset onki jo lähteny suurimmaks osaks mökeilleen jonnekki huitsin nevadaan. Jollain tapaa oon helpottunu, ettei ite oo lähteny mihinkään.

Mulle juhannus ei oo moneen vuoteen enää ollu mikään sen kummallisempi viikonloppu kun muutkaan viikonloput. Ainut, mikä on jääny, on grilliruoka. Sitä on PAKKO saada. Onneks on sentään sukulaisia, jotka juhannukseks pyytää ain syömään.. Itse en oo tosiaan mikään ruokataitaja, joten jätän sen helposti muille.. :)

Harvemmin mua oikeestaan enää kiinnostaa paljoakaan mitkään juhlapyhät. Nykyään kun töitäki tekee, ni ei sen niin väliä, työpäivä silti saattaa olla samanlainen oli sitte arki tai pyhä. Joulut ja uudetvuodetki ku on töissä ni eipä se niin hassummalta tunnu.

Viime jouluna tuli oltua iltavuorossa töissä (13-21) ni eipä sitä paljoa mitään jaksa sen jälkeen enää tehdä. Äitikin kun on vielä työelämässä, oli sekin aamuvuorossa, joten ei tullu sielläkään käytyä. Meille joulu ei enää niinkään oo tärkee muutakun sen suhteen että oltais yhdessä. Lahjat on vähentyny iän myötä tottakai, ja enää ei muu merkitse kun läheisten ihmisten kanssa olo. Nä on niitä juhlapyhiä toisaalta, jolloin tulee nähtyä niitäkin sukulaisia joita ei välttämättä niinkään usein nää. Mikä on taas toisaalta piristävää ja mukavaakin sen synkän ja kylmän talven keskelle.

Juhannus merkkaa nykyään ulkona istumista aamuyöhön asti, hyttystenpuremia keskellä ei mitään, sekä tottakai sitä ryyppäämistä. Tyhmemmäks sitä vaan muuttuu ku on jonku ryhmärämän kanssa liikentees.. Joka vuos joku tutuista on ajanu korttinsa pois rattijuopumuksesta, onnettomuudesta tai muuten vaan jollain tapaa omasta tyhmyydestä. Tai sitte näitä haavereita ku joku on vetäny puukolla sormeen, toinen taas kirveellä käteen, kolmas kaatunu kännipäissään rappusis ja aina on joku paikka auki..

Asutaan aika lähellä palolaitosta, ihme ettei sieltä oo mitään hälytystä käyny. Nyt kuitenki soi tuolla ambulanssien sireenit, ketä siellä nyt on taas ittensä telonu..

Silti, juhannus on myös sitä aikaa ku ihmiset jaksaa pitää toisiin yhteyttä ja kerätä isomman porukan mökille viettämään laatuaikaa yhdessä. Ja sehän on hienoa, sielläkin varmasti on joitakin uusia tuttavuuksia, tai vanhoja joihin ei enää välttämättä pidä niinkään yhteyttä.

Älkää siis laittako aivoja narikkaan ;) ja hyvää jussia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti